”Gianluigi Buffon är en av de bästa någonsin”

"Gianluigi Buffon är en av de bästa någonsin"
bet365

Hyllas av Sergi Darder

Gianluigi Buffon hyllas som en av de bästa målvakterna någonsin av Lyons Sergi Darder, uppger Football Italia.

Gianluigi Buffon stod för en otroligt insats för Juventus under tisdagens bortamöte i Champions League mot Lyon. Målvakten räddade bland annat en straff och stod även för flera andra otroliga räddningar. På så sätt såg han till att de italienska mästarna vann matchen med 1-0. Nu hyllas 38-åringen av en av sina motståndare i matchen.

– Buffon är inte bara en av de bästa målvakterna i världen just nu, han är även en av de bästa målvakterna någonsin. Han är suverän, säger Lyons spanska mittfältare Sergi Darder enligt Football Italia.

Vunnit det mesta

Under framgångsrika karriär har Buffon varit med om att vinna titel efter titel. I Juventus har 38-åringen bland annat tagit hem fem titlar i Serie A och två titlar i Coppa Italia. Under den här säsongen hoppas målvakten på att kunna vinna den enda stora titeln han saknar med sitt JuventusChampions League.

Buffon har även varit med om framgångar med det italienska landslaget. År 2006 var spelaren med om att vinna VM med Italien. Dessutom har han spelat en final i EM. 2012 stod han mellan stolparna när Italien förlorade mot Spanien.

Fler nyheter om Juventus

Thiago Silva till Juventus?

Juventus snuvar Real Madrid på supertalangen Rodrigo Bentancur

Uppgifter: Paulo Dybala förlänger med Juventus

bet365

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply