Genoa snodde poäng trots Aquilanis hattrick

Helgens italienska toppfotboll avrundades med söndagskvällens möte mellan Fiorentina och Genoa på Stadio Artemio Franchi. Alberto Aquilani bjöd på ett hattrick för hemmalaget, men trots målshowen från mittfältaren blev det bara en poäng till Viola.

Det var Genoa som öppnade målskyttet i matchen, när Gilardino utnyttjade en straffspark på bästa möjliga sätt i den 27:de matchminuten. Fiorentina kvitterade minuter senare när Aquilani lurade bort målvakten och skickade in sitt första mål för kvällen från straffpunkten. Genoa tog dock på nytt ledningen, när Antonini minuten senare kyligt sköt in bollen förbi Neto i Violas målbur.

Innan halvleken var över hann dock Fiorentina kvittera för andra gången i matchen, när Aquilani fick bollen i straffområdet och fick till ett lågt och tillräckligt bra placerat avslut förbi Perin och in i nätmaskorna.

Den andra halvleken fortsatte på det händelserika spåret i den målrika matchen. Cuadrados avslut styrdes precis över gästernas målbur och Savic tryckte in bollen i mål kort därefter, men blev avblåst för offside. Kort därefter nickade Konate i insidan stolpen för gästerna.

I den 58:de matchminuten kom dock matchen femte mål, och det skulle visa sig vara Aquilani som fullbordarde sitt hattrick. Till höger i strafformådet gick mittfältaren på ett avslut som flög in vid den närmaste stolpen. Men trots hans tredje mål för kvällen, fick inte Viola med sig tre poäng från matchen.

På en hörna i den 76:e matchminuten höll sig nämligen De Maio framme och tryckte in bollen till 3-3, vilket också blev slutresultatet i den händelserika matchen.