Gefle vidare i Europa League efter bragdvändning

Matchen såg i princip avgjord ut på förhand efter att Anorthosis Famagusta vunnit med till synes säkra 3-0 i den första matchen, och matchen på Norrporten i Sundsvall skulle faktiskt få ungefär samma karaktär. Med en liten skillnad, denna gången var det den allsvenska ligatolvan Gefle som skulle trampa gasen i botten.

Ett hårt arbetande Gefle hade efter den första halvleken ledningen med 1-0 efter mål av anfallaren Jakob Orlov. Läget såg då, trots underläge, ganska lugnt ut för cyprioterna som fortfarande hade två mål att gå på.

Men Gefle var inte nöjda där utan i den 67:e minuten skulle nästa mål komma genom mittfältskrigaren Alexander Faltsetas, vilket betydde att laget nu endast behövde göra ett mål till för att den till synes omöjliga comebacken till verklighet. Och visst gjorde man det när man i den 86:e spelminuten fixade 3-0 när Jakob Orlov tryckte dit sitt andra mål för dagen.

Men Gefle som fick sin plats i Europa League-kvalet genom ett Fair play-pris var inte nöjda där, utan minuten efter gjorde anfallskollegan Mikael Dahlberg 4-0 och den sanslösa vändningen var därmed ett faktum.

För Gefle väntar nu Qarabag (Azebadjan) eller Piast Gliwice (Polen) i den tredje omgången.