Gefle kvar i Allsvenskan efter seger mot Ljungskile

Trots det var det ändå bortalaget som började bäst. Ljungskile fick igång spelet tidigt vilket ledde till att Gefle mest fick rikta in sig på försvarsspel i i början av matchen. Ljungskile var inte bara bäst, de skapade dessutom de flesta målchanserna.

I den 18:e minuten fick bortalaget en fantastisk möjlighet att ta ledningen. Ett inlägg slogs från högerkanten som Hannes Stiller nådde högst på men Emil Hedvall gjorde en riktigt bra räddning.

Fem minuter senare fick Ljungskile ett till bra läge när Olsson gick på skott, men Hedvall stod i vägen igen. Gefle hade också ett fint läge i den första halvleken när Lantto sköt, men tack vare Horvaths räddning så stod det 0-0 i paus.

I den andra halvleken verkade Ljungskile trötta och det utnyttjade Gefle. I matchminut 51 vände Dioh Williams om på vänsterkanten och spelade in till Simon Lundevall som tryckte in 1-0 för hemmalaget.

Redan då kändes det faktiskt avgjort. Gefles försvarsspel var väldigt bra och Ljungskile skapade väldigt få målchanser. Istället var det hemmalaget som skapade matchens sista heta målchans i den 66:e minuten när Dioh Williams fick ett väldigt bra läge, men Horvath gjorde en fin benparad då.

Gelfe vann med sammanlagt 4-1 och håller sig därmed kvar i Allsvenskan. Ljungskile får spela vidare i Superettan och kan nog ränka med att tappa ett antal spelare som vill vara på en högre nivå och som imponerat under den gångna säsongen.