Gefle IF tog viktiga poäng på Strömvallen

Malmö FF åkte norr ut med hopp om att få med sig tre poäng hem till Skåne. Ärkerivalen Helsingborgs IF ledde inför matchen med två poäng, vilket kan ha satt press på MFF inför kvällens omgång. Gefle IF visade sig dock vara svårare än beräknat och med Europa League-spel i ryggen stod Olssons mannar för en ny bragdmatch på Strömvallen. Gefle segrade med stabila 2-0.

Gefle visade från start att de ville spela fotboll och prickade i den 13:e minuten in 1-0 genom Simon Lundevall. Skåningarna vaknade till efter hemmalagets chocköppning, men inte mycket mer än så. Gefle försvarade sig som alltid bra i defensiven, vilket gjorde det svårt för Malmö att bryta igenom. Den första halvleken slutade 1-0.

Hemmalaget öppnade även den andra halvleken med ett mål. Den forna skyttekungen Johan Oremo petade in målet efter pass av anfallskollegan Mikael Dahlberg. Oremos mål var en enorm kalldusch för Norlings mannar som genast fick en rejäl uppförsbacke att bestiga.

Malmö var inte tillräckligt starka att vända underläget och förlorade matchen med 2-0. Det gör att de tappar mark i tabellen och ligger nu sju poäng bakom rivalen Helsingborg.