Gabriel Heinze nära återkomst till fotbollen

Gamla Manchester United-stjärnan rundade av sin karriär i hemlandet Argentina och lade skorna på hyllan efter fjolårets säsong. Nu rapporteras det att 37-åringen är på väg mot en comeback för spel i Indien. 

Gabriel Heinze är en av de spelarna vi kanske minns bäst ifrån hans tid i Manchester United-tröjan, men under hans långa karriär hann försvararen beta av andra storklubbar som PSG, Real Madrid, Roma och Sporting. 2012 styrde flyttlasset hem till Argentina för att spela sina sista säsonger i modersklubben Newell’s Old Boys. Efter fjolårets säsong tillkännagav Heinze att hans kropp inte längre klarade av att spela på den toppnivå som krävdes och lade skorna på hyllan efter en lång och framgångsrik karriär.

Nästa stjärna till Indien?

Nu rapporterar italiensk media att Heinze siktar på en comeback bara lite mer än ett år efter hans officiella avsked. Det är Delhi Dynamos som spelar i den så omtalade Indian Super League som är ute efter att säkra 37-åringen till deras lagbygge för andra upplagan av den tre månader långa turneringen. ISL startades för att förebygga indisk fotboll och många spelare på sluttampen av deras karriärer har erbjudits drömlöner för att delta i ligan. Under första upplagan lockade ligan till sig spelare som David Trezeguet, Mikael Silvestre, David James, Fredrik Ljungberg, Alessandro Del Piero m.m. Nu hoppas Delhi Dynamos kunna knyta till sig den argentinska veteranen för att nå en bättre placering än fjolårets svidande femteplats (ligan består av åtta lag).

Diego Lugano blir lagkamrat med Heinze?

Samma tidning rapporterar dessutom att nuvarande Häcken-försvararen Diego Lugano kan följa Heinze för att bilda ett välsvetsat mittbackspar. Den sensationella allsvenska värvningen sitter för tillfället bara på ett korttidskontrakt med Häcken som går ut i sommar, och det skulle minst sagt innebär en rejäl löneökning för uruguayanen om han väljer att följa Heinze till Indian Super League. Andra stjärnor som ryktats delta i andra upplagan av ISL är bland annat Diego Forlan, Lúcio, Luis Garcia och Kaka.

bet365

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

bet365