Fransk media: Ángel Di Maria lämnar United

Uppgifter: Di Maria skriver på för ny klubb

Ángel Di Marias tid i Manchester United har varit allt annat än lyckad och nu kommer argentinaren enligt uppgifter att lämna för spel i Paris Saint-Germain.

Ángel Di Maria lämnar Manchester United för spel i Ligue och Paris Saint-Germain, det rapporterar den franska tidningen L’Equipe. Efter att ha köpts in för 59,7 miljoner pund inför säsongen har den före detta Real Madrid-spelaren inte haft någon lätt period och har under våren fått väldigt knappt med speltid. Enligt den franska sporttidningen ska  Di Maria nu vara nära att skriva kontrakt med de franska ligamästarna och dra på sig den mörkblåa tröjan. Enligt tidningen ska Di Maria haft kontakt med PSG under de senaste veckorna och mycket tyder på att 27-åringen kommer att flytta till den franska huvudstaden till nästa säsong.

Det som kvarstår är att komma överens med Manchester United om en övergångssumma. Premier League-fyran ska vara positiva till en försäljning men man vill inte förlora några pengar på affären då man köpte honom extremt dyrt förra sommaren.

Uniteds dyraste genom tiderna

När Di Maria kom till Manchester United inför säsongen skulle han komma att bli klubbens dyraste nyförvärv någonsin. Old Trafford-klubben betalade hela 59,7 miljoner pund för mittfältaren som kom från de regerande Champions League-mästarna Real Madrid.

van der Wiel i motsatt riktning?

För att övertyga United om en försäljning sägs PSG erbjuda Gregory van der Wiel som en del av affären, mest på grund av klubbens problem med Financial Fair Play. Efter att ha blivit straffade av FIFA får den franska huvudstadsklubben endast värva spelare för 60 miljoner pund och att baka in spelaren i en potentiell övergång skulle göra att man får mer utrymme för att värva andra spelaren för att förstärka truppen.

 

SE ÄVEN: ”Förlänger eller slutar”

SE ÄVEN: TOPP 10: Tränarna som spenderat mest sen 2004

SE ÄVEN: Officiellt: Dortmund värvar Gonzalo Castro

 

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply