Uppgifter: Martin Ödegaard till Stade Rennais

Uppgifter: Martin Ödegaard till Stade Rennais

Går på en lånedeal

Martin Ödegaard har blivit tillsagd att han inte ingår i tränare Zinedine Zidanes planer för Real Madrids kommande säsong och en utlåning till det franska Ligue 1 laget Stade Rennais ser aktuellt ut för 17åringen.

Real Madrids lovande prospekt, den unge norsken Martin Ödegaard, har hittills inte kunnat ge klubben vad de vill ha Den 17årige attackerande mittfältaren tränar tillsammans med a-laget flera gånger i veckan, det ingår i hans kontrakt, men när det väl är dags för match får han inte lov att spela. Förre tränaren Carlo Ancelotti, som var tränare när Ödegaard värvades in, sades inte ha något som helst intresse av den unge mittfältaren och menade på att det var en PR-grej. Även nuvarande tränaren Zinedine Zidane har inte mycket till övers för Ödegaard och har honom inte i planerna för säsongens trupp.

Goal rapporterar nu om att Ödegaard därför nu är nära en övergång till det franska Ligue 1-laget Stade Rennais, på en lånedeal utan köpoption. Enligt rapporter så skall de båda klubbarna vara nära på att göra klart affären. Tidigare under veckan såg allting ut att vara helt klart men de två klubbarna måste fortfarande komma överrens om de sista detaljerna. Ödegaards nuvarande kontrakt med Real Madrid kommer att gå ut juni 2021. Norsken har gjort klart försäsongen med Real Madrid, men lämnades utanför årets första match, Supercopamatchen, ett tydligt tecken på att det blir svårt att slå sig in i Madrids a-lag.

Ett annat problem som har varit är Ödegaards lön, som är extremt hög, men Stade Rennais har tagit på sig att betala en del av norrmannens lön som ligger på runt miljonen per år i Real.

– Tills 31 augusti kan vad som helst hända. Men jag sade till honom att detta året kommer det vara svårt att spela för Real Madrid. Det är mitt råd, sade tränare Zidane på en presskonferens nnan den europeiska supercupen för en vecka sedan.

bet365

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply