Uppgifter: Diego Costa var nära Paris Saint-Germainflytt

Uppgifter: Diego Costa var nära Paris Saint-Germainflytt

Kunde ha lämnat för franska mästarna

Enligt franska uppgifter så skall Paris Saint-Germain, efter att på transferfönstrets sista dag ha sålt tillbaka David Luiz till Chelsea, ha försökt få köpa Diego Costa i retur, något som tränare Antonio Conte satte stopp för.

Chelseas anfallare Diego Costa är mycket kontroversiell och har ett rykte om sig. Under hela sommaren diskuterades det flitigt huruvida han skulle komma att stanna i den engelska huvudstaden eller inte, med ett skakigt år bakom sig efter att tränare Jose Mourinho fått sparken och Guus Hiddink fått rycka in som interimtränare efter en halv säsong, och lyckades rädda Chelsea från en kvalplats till nedflyttning upp igen till en slutlig tiondeplacering. Det fanns även andra anledningar, då rykten menat på att han inte trivdes i England och ville tillbaka till sin gamla klubb Atletico Madrid. Rykten som bara stärktes då även de spanska rapporterna sade att Atletico Madrid med Diego Simeone i spetsen gärna ville ha tillbaka spanjoren. En flytt skedde dock aldrig och Costa blev kvar i Chelsea, mycket tack vare den nye tränaren Antonio Conte, som mer än gärna ville behålla anfallaren.

Nu rapporterar France Football om att de franska mästarna Paris Saint-Germain skall ha varit mycket nära att värva den spanske anfallaren. Enligt de franska skriverierna så skall detta ha varit under transferfönstrets sista timmar, då Chelsea lyckades värva David Luiz tillbaka, den brasilianske mittbacken, från PSG dit han gått två år tidigare. Den franska klubben ville då få värva Costa i retur, en konsekvent målgörare i såväl Spanien som England under tre säsonger. Det som gjorde att affären inte gick igenom sägs vara Antonio Conte, som skall ha lagt in sitt veto i form av tränare och stoppat hela affären. Den spanske landslagsmannen har redan lyckats med fyra mål den här säsongen och det återstår att se vad det blir av honom.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply