PSG:s kollaps – ”hade inte hänt med Zlatan”

PSG:s kollaps - "hade inte hänt med Zlatan"

Paris Saint-Germain klappade ihop

I gårdagens Champions League-möte mellan Barcelona och Paris Saint-Germain gjorde Barcelona en spektakulär återupphämtning och vände ett 4-0 resultat till 6-5, och avancerade därmed, ett resultat som hela Paris skäms över idag.

Paris Saint-Germain och Barcelona möttes i ett hett Champions League-möte över två matcher, och det var på förhand mycket spännande. Efter den första matchen på Parc des Princes stod det 4-0 fördel PSG, och många trodde att Barcelona redan var uträknade ur spelet. Det visade sig dock inte vara fallet, och Barcelona lyckades komma tillbaka och vinna matchen på Camp Nou med 6-1 i slutändan, ett 6-5 resultat sammanlagt. Det var en vändning som många inte hade räknat med och efteråt var PSG-spelarna förkrossade.

Inte bara spelarna och klubben var besvikna, utan hela Paris och Frankrike. Le Figaro-krönikören Martin Couturié hade en del att säga om ämnet, och menade på att med Zlatan Ibrahimovic i laget hade en sådan här platt förlust aldrig skett, åtta månader efter att svensken lämnade klubben.

– Kom tillbaka, Zlatan. Zlatan, Ibra, kalla honom vad du vill. Men det är svårt att inte tänka på det en kväll som denna. Med honom i laget hade det här inte hänt, skriver Couturié i Le Figaro, via Aftonbladet.

– Det är möjligt att Zlatan aldrig riktigt lyste i Champions League. Men hans vilja att vinna, hans hat mot att förlora hade aldrig tillåtit det här. Det var en besvikelse – PSG var ett totalt vrak, avslutade krönikören.

Med Zlatan på lönelistan kom de som längst till semifinal.

 

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply