Officiellt: Unai Emery blir ny tränare i Paris Saint-Germain

Succétränaren ersätter Laurent Blanc i Paris Saint-Germain

I går fick Laurent Blanc sparken från Paris Saint-Germain efter tre år. Nu står det klart att Sevillas succétränare Unai Emery ersätter.

Efter tre framgångsrika säsonger i Paris Saint-Germain fick Laurent Blanc lämna sin tränarpost. Fransmannen hann med att vinna flera titlar men längtan efter en Champions League-triumf har varit stor. Därför har PSG:s klubbledning utlovat en ännu större satsning inför kommande säsonger, där man nu löst tränarfrågan. Under tisdagen meddelade de franska ligamästarna att man gjort klart med en ersättare till Blanc – nämligen SevillaUnai Emery.

Skriver på för två år

Emery har gjort stor succé under sin tid i Sevilla, där han lyckats leda laget till seger i Europa League tre år på raken. Spanjoren har nu skrivit på ett kontrakt som sträcker sig två år framöver, med option att förlänga det ytterligare ett år.

– Jag är mycket stolt över att ha kommit överens med PSG. Klubben har blivit en av Europas största under de senaste åren och jag är både glad och stolt över att försöka hjälpa klubben uppnå sina stora ambitioner, säger 44-åringen till klubbens hemsida.

– Jag ser fram emot att träffa mina nya spelare och de människor som jag kommer att arbeta med varje dag. Jag vet att det finns en enorm glöd i Paris Saint-Germain och jag kommer att göra mitt bästa för att se till att dessa fans får anledning att jubla, fortsätter han.

Jorge Sampaoli ersätter Emery

Samtidigt står det klart att Sevilla gjort klart med en ersättare till Emery. Det är Jorge Sampaoli som skrivit på ett tvåårskontrakt med La Liga-klubben. Sampaoli har tidigare varit förbundskapten för Chiles landslag där han ledde laget till en kvartsfinal i VM och en seger i Copa America i fjol.

bet365

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply