bet365

Officiellt: Serge Aurier döms till fängelse

Officiellt: Serge Aurier döms till fängelse

Efter våld mot tjänsteman

Paris Saint-Germains högerback Serge Aurier döms till två månaders fängelse då han brukat våld mot tjänsteman och det är oklart huruvida han kommer att bli uttagen i PSG:s trupp under den närmsta tiden.

Domen mot Paris Saint-Germains högerback Serge Aurier har nu fallit efter ett brott han begick i slutet av maj och det kommer att bli två månaders fängelse för högerbackens del rapporterar ESPN. Aurier skall natten till den 30 maj ha utövat våld mot tjänsteman och under gårdagen blev domen klar. Enligt rapporter från flera medier så skall den ivorianske högerbacken ha varit ute på Champs-Elysees och lite innan klockan sex på morgonen skall en diskussion ha uppstått.

Aurier kränkte ett antal poliser och allting slutade med att 23åringen greps på grunderna förolämpande av tjänsteman samt användning av lättare våld. Aurier kommer att behöva betala 600 euro i skadestånd, detta för fysisk såväl som moralisk skada. Därtill behöver han betala ungefär 1500 euro för hela rättegången.

Högerbacken är enligt lag fortfarande tillgänglig att spela för de franska mästarna, som på onsdagen kommer att ta sig an Ludogorets i Champions League, men det är ännu oklart huruvida klubben kommer att vidtaga några åtgärder. De har släppt ett pressmeddelande på sin officiella hemsida som säger att de ser Aurier som oskyldig tills domstolen har kommit med sin slutgiltiga dom. De skriver även att spelaren är tillåten att spela fotboll professionellt såväl i Frankrike som utomlands. Auriers advokat kommer att överklaga domen. De kommenterar dock inte på huruvida de kommer att låta honom spela eller inte.

Så sent som förra säsongen blev ivorianen avstängd från spel då han i en video som blev viral förolämpade sin dåvarande tränare Laurent Blanc samt flertalet lagkamrater.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply