bet365

Nya uppgifter: LA Galaxy kan inte värva Zlatan

LISTA: Tio nästa klubbarna för Zlatan Ibrahimovic

Inget Kalifornien för Zlatan Ibrahimovic

”90 procents chans att Zlatan Ibrahimovic spelar i LA Galaxy nästa säsong”, slog Sky Italia fast för ett par dagar sedan. Men enligt den amerikanska journalisten Taylor Twellman är det en omöjlighet. De amerikanska reglerna stoppar enligt Twellman en eventuell övergång.

Zlatan Ibrahimovic gjorde för ett par dagar klart att han kommer lämna Paris Saint-Germain när hans kontrakt går ut under sommaren. Den klubb som pekats ut till favorit i kampen om den långe svensken är LA Galaxy, som har rutin av att värva stora stjärnor som David Beckham och Steven Gerrard. Både vanligtvis trovärdiga källor som ESPN och Sky Italia har rapporterat om att en övergång är nära, där den sistnämnda uppgett att Zlatan med 90 procents säkerhet kommer flytta till Kalifornien.

Lönetaket stoppar övergång

Igår kväll kom dock nya uppgifter från USA. Den amerikanske fotbollsjournalisten, och tidigare fotbollsspelaren, Taylor Twellman har grävt i fallet, och enligt honom kan LA Galaxy inte värva 34-åringen. Anledningen är de hårda reglerna i MLS.
– Av den information jag samlat ihop under de senaste 48 timmar kan jag säga att om Zlatan Ibrahimovic spelar i Major League Soccer nästa säsong 2016 så kommer det inte att vara i en Los Angeles Galaxy-tröja. De har redan tre designated players och ligan kommer inte att tillåta en regeländring mitt i säsongen, säger han.
Regeln är en följd av lönetaket i MLS. Designated Players innebär att man får ha tre spelare som har en lön högre än den bestämda gränsen. Zlatan Ibrahimovic skulle bli en sådan spelare, men eftersom LA Galaxy redan uppnått gränsen kan man alltså inte värva svensken.

Öppnar nya dörrar

De här uppgifterna öppnar också nya dörrar för fler amerikanska klubbar. Bland andra Philadelphia Union och Orlando har rapporterats vara intresserade. Men det innebär också en öppning för europeiska klubbar som Milan och Napoli, där den förstnämnda ska planera ett bud. Men enligt Zlatan Ibrahimovic själv är hans framtid redan bestämd.  – Min framtid är redan skriven. Jag vet var jag kommer spela nästa säsong, har 34-åringen tidigare sagt.

bet365

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply