GOAL: PSG värvar Julian Draxler i januari

GOAL: PSG värvar Julian Draxler i januari

Julian Draxler väljer spel i Paris Saint-Germain

Tysken som spelat i Wolfsburg sen sommaren 2015 kommer enligt Goal.com skriva på ett kontrakt med Paris Saint-Germain till och med sommarne 2022.

Paris Saint-Germain är överens med Wolfsburg om en värvning av Julian Draxler, detta om man tror på uppgifterna som Goal.com kommer med under torsdagskvällen. Siten skriver att 23-åringen redan är överens med de regerande Ligue 1-mästarna om ett femårskontrakt och Draxler anländer till Parc des Princes i januari månad.

Draxler lämnade Schalke 04 sommaren 2015 för spel i Wolfsburg, detta trots att flera av Europas största klubbar visade stort intresse för att värva den tyska talangen.

Vidare skriver man att PSG inledningsvis kommer betala 35 miljoner euro för stjärnan och därefter upp till 10 miljoner till i prestationsbonusar för spelaren som denna säsong inte mäktat med ett enda mål i Bundesliga, detta på 13 framträdanden.

Förra säsongen tog sig Wolfsburg till kvartsfinal i UEFA Champions League men 2016 har varit långt ifrån vad man förväntat sig och efter 15 spelade omgångar ligger laget på 13 plats i tabellen, detta med 16 poäng inspelade. PSG har inte heller nått upp till förväntningarna denna säsong och ligger endast trea i den franska ligan, detta fyra poäng bakom ledande Nice som leder tabellen med 44 poäng.

Arsenal erbjöd 35 miljoner pund

Det fanns gott om intresserade klubbar för Julian Draxler att välja mellan. Tidigare har det mesta pekat på att det blir en flytt till Arsenal och enligt den engelska tidningen Express skall Arsenal ha kommit till Wolfsburg med ett bud på 30 miljoner pund för mittfältaren, för att få värva honom i januari. Tränare Arsene Wenger sägs ha haft koll på den unge tysken sedan hans tid i Schalke 04 och är väldigt benägen om att få mittfältarens underskrift. Draxler tackade 2015 nej till både Arsenal och Juventus för att spela i Wolfsburg, men kan nu alltså ha ändrat sig och vilja spela i PSG.

SE ÄVEN: Paris Saint-Germain lönelista 2016-2017

 

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply