Bekräftar: Barcelona ville värva Marquinhos i somras

Bekräftar: Barcelona ville värva Marquinhos i somras

Marquinhos på Barcelonas radar

I en intervju med El País bekräftar Paris Saint-Germains spanske tränare Unai Emery att försvararen Marquinhos kunde gått till FC Barcelona under sommarens transferfönster.

Marquinhos har under de senaste transferfönsterna varit jagad av de största klubbarna i Europa och det är framförallt FC Barcelona som har ryktats vara den klubb som visat störst intresse för en värvning av brassen. Nu bekräftar PSGs tränare Unai Emery i en intervju med El País att 22-åringen fick en förfrågan om en flytt till Camp Nou, men försvararen valde att avböja.

– Det är sant, Barcelona ville värva honom i somras. Marquinhos är dock väldigt tacksam för att få spela i en storklubb som PSG. Det var säkert så att erbjudandet från Barca var något som var väldigt attraktivt, men han har respekt för PSG och därför valde han att stanna. Det säger mycket om en så pass bra spelare, säger Emery om brasilianaren som även kopplats ihop med Manchester City.

 

Det är oklart hur mycket FC Barcelona ville betala för att värva Marquinhos men enligt TMW sägs den franska huvudstadsklubben vara beredda att släppa försvararen för drygt 45 miljoner euro. I somras valde man dock istället att värva Samuel Umtiti från Lyon.

Marquinhos har för närvarande kontrakt med PSG till och med sommaren 2019 och en lön på 90.000 euro i veckan.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply