Ingen övergång till Lyon för Emmanuel Adebayor

Lyon drar sig ur förhandlingarna med anfallaren

Emmanuel Adebayor har varit nära en övergång till Lyon. Men nu har den franska storklubben dragit sig ur förhandlingarna med spelaren.

Emmanuel Adebayor har varit klubblös under en längre tid. Men det har sett ut att lösa sig för honom efter att han har ryktats till Lyon, och så sent som i går verkade övergången vara så gott som klar. Då rapporterades det om att 32-åringen befann sig i Frankrike för att diskutera kontraktsdetaljer med klubbens tränare Bruno Genesio. Senare under dagen visade det sig dock att man inte kunde nå en överenskommelse mellan varandra, och att det därmed inte blir någon flytt för anfallarens del.

Vill spela Afrikanska Mästerskapen

Lyon meddelar på sin officiella hemsida att man inte kommer att värva Adebayor. Anledningen uppges vara att spelaren vill delta i Afrikanska Mästerskapen med Togo, vilket kan komma att innebära att han missar flera matcher efter vinteruppehållet. Klubben är inte särskilt angelägna av att släppa iväg honom under en så lång tid, med tanke på att man inte har så mycket att tillgå på anfallsfronten efter Alexandre Lacazettes skada.

Dessutom hade han inte fått spela i Champions League under hösten, då hela truppen skulle registreras senast den 1 september. Först i ett eventuellt slutspel hade han varit spelklar, vilket inträffar under nästa år.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply