Officiellt: Bafetimbi Gomis lånas ut till Marseille

Officiellt: Bafetimbi Gomis lånas ut till Marseille

Lånas ut till franska klubben

Bafetimbi Gomis kommer inte att spela för Swansea under den kommande säsongen. Han kommer istället vara utlånad till Marseille, bekräftar den franska klubben på sin officiella hemsida.

Bafetimbi Gomis väljer att återvända till den franska ligan efter två år i England och Premier League. 30-åringen kommer under den kommande säsongen att vara utlånad till MarseilleLigue 1, vilket bekräftas på den franska klubbens officiella hemsida. Därmed kommer anfallaren inte att representera Swansea under säsongen som kommer.

Förmodligen så hoppas den franska klubben att Gomis kan ersätta den tidigare anfallaren Michy Batshuayi, som i början av juli blev klar för Chelsea. Batshuayi gjorde 26 mål på 62 matcher under sin sejour i föreningen.

Marseille kommer inte att vara Gomis första klubbadress i Ligue 1. Fransmannen har tidigare spelat för Saint-EtienneTroyes och Lyon i hemlandet. Det var i Saint-Etienne som han slog igenom, där han gjorde 4o mål på 142 matcher. I Lyon fortsatte succén med 64 mål på 178 framträdanden.

I Swansea har målskörden inte blivit riktigt lika stor. På 64 matcher har det endast blivit 13 mål för fransmannen.

Redan i januari 2015 uppgavs det att Gomis ville lämna Swansea. Ett och ett halvt år senare fick han sin påstådda vilja igenom, även om det är möjligt att fransmannen återvänder till Premier League-klubben i framtiden.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply