Officiellt: Trapp klar för PSG

PSG värvar tysk målvakt från Frankfurt

Nu är det officiellt – Kevin Trapp, 25, lämnar Eintracht Frankfurt för Paris Saint-Germain. Den tyske burväktaren har skrivit på för fem år med PSG.

Kevin Trapp föddes den 8 juli 1990 i tyska Merzig och firar således sin 25:e födelsedag under onsdagen. Och en bättre födelsedagspresent kunde han knappast ha fått – nu står det nämligen klart att den tyske målvakten lämnar Eintracht Frankfurt för spel i franska Paris Saint-Germain. Kontraktet sträcker sig över fem år och kommer därför att löpa ut till sommaren 2020. Trapp kommer att presenteras för media nästa måndag i Paris, men har redan nu anslutit till klubbens träningsläger i Österrike.

Inledde proffskarriären i Kaiserslautern

FC Kaiserslautern blev klubben för inledningen på Kevin Trapps professionella karriär, efter att han spelat för några mindre kända klubbar under sin tid som junior. Efter att ha börjat i klubbens U17-lag lyckades han så småningom slå sig in i A-laget och spela sammanlagt 37 matcher innan flytten till Frankfurt 2012. Där blev det ytterligare 96 matcher – varav 28 matcher utan insläppt mål. 25-åringen har också erfarenhet från de tyska ungdomslandslagen, ända från U18 upp till U21-nivå.

Presidenten välkomnar

Nasser Al-Khelaïfi, president för Paris Saint-Germain, passade på att välkomna sin nya värvning till truppen på klubbens officiella hemsida:

– Jag är väldigt glad över att välkomna denna utmärkta målvakt. Han är helt klart en av de nya talangfulla spelarna i tysk fotboll som är, precis som alla vet, en av de mest konkurrenskraftiga i världen, berättar Al-Khelaïfi.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply