Officiellt: FC Barcelona värvar Lucas Digne

Officiellt: FC Barcelona värvar Lucas Digne

Den franske försvararen skriver på för fem säsonger

FC Barcelona har kommit fram till en överrenskommelse med Paris Saint-Germain om att få värva den franske försvararen Lucas Digne och den 22årige vänsterbacken skriver på för de kommande fem åren.

FC Barcelona har under en längre tid haft ögonen på Paris Saint-Germains försvarare Lucas Dinge och de har nu lyckats komma överrens med den franske huvudstadsklubben om en deal. Vänsterbacken Dinge skriver på för Barcelona över fem säsonger skriver klubben på deras officiella hemsida. Vidare skriver de att en första summa på 16,5 miljoner euro har betalats och det kan komma att bli mer beroende på individuella samt lagresultat. Dignes utköpsklausul ligger på 60 miljoner euro.

Den officiella presentationen av spelaren kommer att ske då spelaren anländer till Barcelona på torsdag. Han kommer tidigt på morgonen, lokal tid, för att undergå sin medicinska undersökning och skriva på sitt kontrakt. Vid halv tolv kommer han att presenteras på Camp Nou.

Efter att Digne jobbade sig in i a-laget i Lille, det franska Ligue 1-laget, upptäcktes och värvades han av Paris Saint-Germain 2013, där han också kom att stanna till 2015. Därefter blev han utskickad på lån under förra säsongen, i AS Roma och fick då möta just Barcelona i Champions Leaguegruppspelet. Totalt så har han spelat 148 matcher för Lille, PSG och Roma och det har blivit sex mål och 13 assists. Hans tempo på den vänstra flanken gör honom till ett stort hot när han dundrar fram i offensiva kontringar och hans excellenta tekniska kvalitéer på bollen gör det hela ännu farligare.

bet365

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply