Mario Balotelli: ”Liverpool var mitt livs största misstag”

Mario Balotelli: ”Liverpool var mitt livs största misstag”

Anfallaren blev tvåmålsskytt i sin första Ligue 1-match

Mario Balotelli, som varit hårt kritiserad i Liverpool och England, gjorde en strålande debut i Ligue 1 med Nice efter sina två mål och kallar nu Liverpoolflytten för ”det värsta misstaget i mitt liv”.

Mario Balotelli har, sedan han kom till den professionella fotbollen, varit med och skapat rubriker, såväl på plan som utanför den. Han har med sin fantastiska fotbollsteknik blivit mycket hyllad men har även gjort en del grejer som kan ifrågasättas. Efter att ha anlänt till Liverpool 2014 har han inte fått särdeles mycket speltid och målen har varit få, det blev faktiskt enbart ett av dem på 16 matcher, vilket ledde till en utlåning tillbaka till gamla klubben AC Milan under förra säsongen, något som dock inte hjälpte med måltorkan, då han även där enbart lyckades göra ett mål under säsongen.

Under sommarens transferfönster blev det därmed en flytt bort från Anfield och den nya destinationen blev istället Nice i franska Ligue 1, med den före detta Borussia Mönchengladbachtränaren Lucien Favre som tränare. Och det verkar som att det kan bli en succé. Balotelli lyckades på sin debut för Nice att göra två mål, det första på en straff efter sju minuter. Detta blev hans första ligamål sedan 22 september förra året. Italienaren lyckades därefter med att trycka in ännu ett mål och Nice vann tillslut matchen över Marseille. Dessa två ligamål gjorda under 78 minuter för Nice är alltså mer än han lyckades med att göra under hela sin tid i Premier League i Liverpool. Anfallaren har nu talat ut om sin tid på Anfield och vägrar ta emot kritik utan vill snarare lägga det på klubben.

– Jag gick till Liverpool. Det var mitt livs största misstag. Bortsett från fansen, som var fantastiska med mig, jag måste vara ärlig, och spelarna, som jag hade en god förståelse med, så gillade jag inte klubben. Jag hade två tränare, Brendan Rodgers och Jürgen Klopp. Som människor gjorde de inga bra intryck på mig. Jag kom inte överrens med dem, sade Balotelli till den franska tv-kanalen Canal Plus.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply