Storbud på Falcao från kinesiska Tianjin Quanjian

Men Monaco nobbar budet

Falcao har studsat mellan klubbar i de europeiska ligorna de senaste åren. Nu har han även fått chansen att gå till en kinesisk klubb, dock ska Ligue 1-klubben Monaco avböjt budet som ska ha varit värt nära en halv miljard kronor.

Tianjin Quanjian har fått upp ögonen för före detta anfallare från Atlético Madrid. Först försökte klubben, som grundades 2006 och har den förre VM-hjälten Fabio Cannavaro som tränare, värva Chelsea-anfallaren Diego Costa, vars lagkamrat redan gått till den kinesiska ligan.

Laget har redan i år, under de knappa två veckor som gått av 2017, spenderat över 300 miljoner kronor på övergångar, och mer skulle det kunna bli. Enligt uppgifter från franska L´Equipe har Tianjin lagt ett bud värt 490 miljoner kronor på Radamel Falcao.

Släpper honom inte

För Monaco skulle det kunna vara ett sätt att få avkastning då de köpte Falcao för stora summor. Men då han kostade nästan mer än 100 miljoner då de köpte honom, vill inte Monaco gå så mycket minus, rapporterar den franska tidningen.

Dock har den franska klubbens vice-president, Vadim Vasiley, erkänt att det kan bli svårt för Monaco att stå emot belopp på flera hundratalsmiljoner. Med andra ord finns det en möjlighet att Falcao går till den kinesiska ligan om något lag får för sig att höja budet.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply