Arsenal värvar Monacoförsvararen Marcel Tisserand?

Arsenal värvar Monacoförsvararen Marcel Tisserand?

Låter andra klubbar vänta

Arsenal har hört sig för gällande Monacos försvarare Marcel Tisserand, vilket har fått mittbacken att vänta att tala med andra intresserade klubbar då spelaren vill se om Arsenals intresse utvecklar sig till något konkret.

Arsenal har sedan ett tag tillbaka en liten kris på försvarsfronten. Pålitliga Per Mertesacker och Gabriel är båda ute med långtidsskador och Laurent Koscielny behöver fortfarande vila upp sig efter sommarens EM-äventyr i Frankrike, där Koscielny tog hem en silvermedalj med sitt Frankrike. Detta gör att tränare Arsene Wenger enbart står där med nye värvningen Rob Holding och inga erfarna mittbackar på plats. Detta har fått Londonklubben att börja söka efter andra försvarare och de kopplas bland annat ihop med Valencias omtalade tyske mittfältare Shkodran Mustafi, som är eftertraktad på marknaden men kan komma att kosta lite.

Rapporter från engelska tidningen The Mirror säger nu att Arsenal dessutom har frågat sig runt gällande Monacos 23årige mittback Marcel Tisserand, som även kan spela på en högerbacksposition. Flertalet andra klubbar skall också vara intresserade av försvararen, bland annat spanska Espanyol som hoppas kunna värva den kongolesiske landslagsmannen, men förhandlingarna har skjutits fram då Tisserand vill se om intresset från Arsenal utvecklar sig till någonting mer konkret.

Tisserand kan spela på en mittbacksposition såväl som högerback, men har haft problem att spela konsekvent och jaga ner en startplats i Monaco. Detta har lett till utlåningar till ligakonkurrenterna Lens och Toulouse, men ingen konkret flytt. Espanyol och en annan ligakonkurrent i Saint-Etienne har båda visat starkt intresse för försvararen.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply