Bayern Munchen ger sig in i jakten på Marco Verratti

Vill ersättare Xabi Alonso med PSG-stjärnan

Carlos Ancelotti vill ha ett starkare mittfält. Då kan Xabi Alonso komma att lämna klubben och Paris Saint-German-mittfältaren Marco Verratti sägs ligga högst upp på tränarens önskelista.

Säsongen 2009/10 gick Xabi Alonso till Real Madrid efter att ha tillbringat fem säsonger i Liverpool. Han gick som en av de största stjärnorna för 300 miljoner kronor och klev direkt in i Madrid-klubbens startelva. Men efter att ha vunnit alla titlar som är möjliga att vinna med ett spanskt lag tog han flyttlasset norrut till Tyskland och Bayern Munchen.

I Bundesliga har Alonso även fått mycket speltid och var en viktig kugge i Peps Bayern, men nu kan dagarna snart vara räkna. Då spanjorens kontrakt går ut till sommaren, och Ancelotti räknar med att han kommer lämna klubben, tänker italienaren försöka värva sin landsman.

Haft god kontakt med varandra

Enligt spanska AS kan övergången vara fullt tänkbar då Marco Verratti uppges vilja lämna Paris Saint-German efter att klubben fortsatt ha svårt att vinna Champions League. Dessutom har Carlos Ancelotti och Marco Verratti en god kontakt sedan tiden då 57-åringen tränade Ligue 1-laget.

För Xabi Alonsos del kan ryktas det om en flytt österut. 35-åringen är i slutskedet av sin karriär och kan mycket väl komma att göra några sista säsonger i den kinesiska ligan, för att öka på lönen ännu mer.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply