Arsenal och Manchester United intresserade av Blaise Matuidi som är nära flytt

bet365
Arsenal och Manchester United intresserade av Blaise Matuidi som är nära flytt

Mittfältaren på väg bort från mästarklubben

Paris Saint-Germains mittfältare Blaise Matuidi har kopplats med en flytt bort från klubben och nye tränaren Unai Emery har uttalat sig om att chanserna att mittfältaren stannar är ganska små.

Fransmannen Blaise Matuidi, som har representerat Paris Saint-Germain sedan säsongen 2011/201 då han först kom till klubben, kan nu vara på väg bort. TMW rapporterar om att den defensive mittfältaren sedan en tid tillbaka varit av intresse för bland annat Premier Leaguerivalerna Arsenal och Manchester United, som båda skulle kunna bruka en spelare av Matuidis typ på sitt mittfält.

Mittfältarens nye tränare Unai Emery, som är nyinkommen från Sevilla där han senast var med La Liga-laget och vann Europa League men som nu har tagit över de franska mästarna, har för den franska tidningen L’Equipe uttalat sig om Matuidis framtid i klubben.

– Blaise är en fantastisk spelare, och jag skulle vilja ha möjlighet att behålla honom hos os. Men vi har många andra vänsterfotade spelare för hans position i vår trupp och om den rätta chansen för honom att lämna dyker upp, så länge han tror att PSG har för många mittfältare, så kan han lämna, sade Emery.

Den 29årige mittfältaren står för tillfället under kontrakt med klubben till juni 2018. Under föregående säsong var Matuidi delaktig i så gott som alla PSG:s matcher, sammanlagt blev det 48 matcher i alla tävlingar och trots hans roll som en mer defensiv spelare lyckades han komma upp i fem mål och levererade nio assists.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply