bet365

Frankrike öppen för FC Barcelona i Ligue 1

FC Barcelona kan få spela i Ligue 1 om Katalonien blir fritt

Om Katalonien blir självständigt är det ett stort problem var FC Barcelona och Espanyol ska spela fotboll. Frankrikes premiärminister Manuel Valls tycker att FC Barcelona kan få spela i Ligue 1.

Katalonien är fullt upp i kampen om att bli självständigt och det pågår ständigt omröstningar och val om frågan. Katalonien vill bli fritt, men Spanien vill behålla provinsen där staden Barcelona ingår. Rent sportsligt hade det varit en jätteförlust för Spanien då Barcelona är kanske den främsta idrottsstaden i Spanien i kamp med Madrid.

Vart skulle då FC Barcelona och Espanyol spela fotboll och andra idrotter om Katalonien blev självständigt? I Spanien skulle man inte få spela och en egen liga skulle vara alldeles för svag för att starta. En tidigare öppning har varit Ligue 1 och Frankrikes premiärminister är öppen för förslaget.

”Monaco spelar ju i Ligue 1, så…”

Det är ett uttalande i den franska affärstidningen Challenges som skapar stora rubriker i spanska tidningarna Marca och AS under tisdagen. Det är Frankrikes premiärminister Manuel Valls, ett uttalad Barcelona-fan, som öppnar för att Barca skulle få spela i Ligue 1.
Monaco spelar ju i Ligue 1, så varför inte, sade Valls enligt Challenges med antydan om att Monaco inte tillhör Frankrike utan är en självständig provins.

Vägen till att Barca skulle spela i Ligue 1 är dock lång. Först skulle Katalonien behöva bli självständigt, Barca skulle godkänna inbjudan, UEFA skulle behöva godkänna förflyttningar och så vidare.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

bet365