Förutsättningar inför heta Stockholmsderbyt: Publikrekord i sikte – storstjärnorna kan missa

Intresset är stort för fotbollen i Stockholm. Inför kvällens supermatch på Friends Arena mellan AIK och Hammarby kan Solnaklubbens toppnotering från den första allsvenska matchen på tidigare nämnd arena år 2013 mot Syrianska (43 466) vara på väg att slås. Dock kan den stora fotbollsföreställningen gå av stapeln utan de två stora aktörerna. Båda klubbarnas storstjärnor, AIK:s Henok Goitom och Hammarbys Kennedy Bakircioglü har skadebekymmer.

Hammarby är, efter att man tidigare besegrat AIK i Svenska Cupen och sedermera Djurgården på Tele2 Arena, på jakt efter tredje raka derbysegern när man gästar AIK på Nationalarenan i Solna, med avspark 19:05. När lagen drabbades samman i cupmatchen den 7:e mars var det inför imponerande 41 063 åskådare – en siffra som nu ser ut att slås.

I skrivande stund har det sålts 42 753 biljetter, vilket gör att inte bara klubbens egna toppnotering från 2013, utan även den 38 år gamla toppnoteringen från en derbymatch i Stockholm (44 130) är inom räckhåll.

”Nyckelspelare missar matchen”

Men det är inte helt problemfritt för något av lagen inför matchen. För AIK:s del är det bekräftat att den viktige mittbacken Per Karlsson missar matchen på grund av skada. Det finns också stora frågetecken kring Henok Goitoms medverkan. Anfallaren, som finns med i Andreas Alms 20-mannatrupp, har ryggproblem och hans medverkan är väldigt osäker.

I Hammarbys fall är det också där frågetecken kring två spelare. Enligt Expressen har Kennedy Bakircioglü bekräftat att hans problem med låret håller honom borta från spel. Det höjdes också ett varningens finger kring Johan Perssons medverkan – men allt tyder på att den viktige mittfältaren kommer till spel.

Preliminära startelvor:

AIK: Carlgren, Hauksson, Väisänen, Sonko Sundberg, Johansson – Blomberg, Dimitriadis, Ofori, Bahoui – Goitom, Brustad

Hammarby: Hopf – Solheim, Saetra, Saevarsson, Batan – Besara, Persson, Israelsson, Silverholt – Söderqvist, Hallenius

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply