Forsberg sköt Malmö till seger

AIK slog Kalmar med 3-0 och visade storform inför hösten. Men Emil Forsberg och Malmö FF ville inte vara sämre, man slog nämligen Åtvidaberg med samma siffror.

Efter 1-1-matchen mot Brommapojkarna på Grimsta visade man var skåpet ska stå när Åtvidaberg gästade, för 1-0 kom med inte ens en kvart spelad.

Markus Rosenberg sul-klackade bollen till Forsberg som från vänsterkanten skar inåt och hittade nättaket vid den första stolpen.

Kvarten senare, efter 28:a minuter kom nästa mål för Sundsvalls-födde Forsberg. Även denna gången tog han sig in i banan från sin vänsterkant och sköt ett skott som den här gången styrdes på Åtvid-försvarare och ställde Gustavsson i bortamålet.

Redan två minuter in på den andra halvleken avslutade Forsberg sitt målskytte när han letat sig in i planen och från höger fick en passning varpå han läcker vände bort sin försvarare med en kroppsfint och sköt. Det första skottet räddades men Forsberg tog sin egen retur som han satte högt upp i nättaket och hattricket var ett faktum.

Därmed befäster Malmö sin serieledning ner till AIK och man har fem poäng till godo på Solna-laget. Åtvidaberg åker i och med detta resultatet på sin andra raka 3-0-förlust efter att man förlorat mot just AIK med 3-0 i den förra omgången, och den andra halvan av säsongen kunde börjat bättre för östgötarna.