Förre Bajen-stjärnan var yrkeskriminell

Andreas Haddad har haft en framgångsrik fotbollskarriär bakom sig, med spel i bland annat Hammarby och Örebro, men under alla år har han gömt en sak för allmänheten. Att han under flera år arbetade som yrkeskriminell, enligt FotbollDirekt ända fram tills han fick sin son Gilliam. Något han nu går ut med i sin självbiografi ”Andreas Haddad – Helvetet tur och retur”.

Utdrag ur boken: 

Jag begick brott och drog in stora summor. Större än jag gjorde som fotbollsspelare. Och jag kände mig som en kung”.

”Sedan såg jag alltid till att jag själv aldrig utförde brotten. Jag var hjärnan, kungen, inte löparen. Delegerade jobbet och tog inte den avgörande risken. Aldrig den avgörande risken…”

Vi utförde aldrig brott som skulle ge mer än 3,5 år bakom galler. Av flera anledningar. Mycket för att man inte vill sitta inne så länge, men också för att jag var ostraffad och skulle då komma ut efter kanske 1,5 år. Kalla det sjukt men det är svensk lag. En lag man kan ifrågasätta, ett sätt att tänka man kan ifrågasätta. Men så tänkte jag och handlade därefter. Och fick man loss femhundra kakor för det, ja, då kunde jag sitta 1,5 år. Lätt.”

Men i en intervju till NA säger han att han har lämnat det gamla livet bakom sig.

Jag har levt i en lögn och orkar inte ha det på mitt samvete längre. Det är skönt för min familj, min mamma och pappa att få veta sanningen. Så man kan säga att det är en del av min rehabilitering”.

Du hade två tunga år av skador i ÖSK också – lockades du inte då att börja begå brott igen? (NA)

”Absolut inte. Det livet har skrämt mig för mycket. Fram till mina jobbiga skadeproblem i Örebro har jag bara gott att säga om klubben, lagkamraterna och supportrarna. Jag blev väl omhändertagen och är mycket tacksam för det”.

 
bet365

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply