Förbundet häver Ronaldos avstängning

Real Madrids överklagande gick igenom

När Real Madrid gästade Rayo Vallecano i veckan varnades Cristiano Ronaldo för filmning och det var hans femte varning för säsongen vilket skulle innebära att han skulle vara avstängd i helgens match mot Eibar. Men så blir inte fallet.

Real Madrid besegrade Rayo Vallecano med 0-2 i onsdags och man är fortfarande hack i häl på Barcelona i kampen om La Liga. Cristiano Ronaldo stod för ett mål och en assist till James Rodriguez och var matchens kanske bäste spelare. En omdiskuterad situation ägde rum innan 0-1-målet i den 68e minuten och det var när Ronaldo varnades för filmning i Rayos straffområde i den 51a minuten. Reaktionerna var omedelbara, inte minst från Ronaldo själv som var bedrövad över domarens beslut. I efterhand har förbundet beslutat sig för att häva varningen och därmed är Ronaldo disponibel i helgens match mot Eibar.

Cristiano Ronaldo blir inte avstängd

Det är inte ofta en domares beslut ändras i efterhand men det har alltså det spanska fotbollsförbundet nu bekräftat. Man ansåg att det var en så pass felbedömning i en matchavgörande situation. Ronaldo står därmed på fyra gula kort, åter igen, och kommer bli avstängd vid nästa tilldelade gula kort.