Florén syndabock när Elfsborg vann

Det tog endast 1.30 innan Norrköping spräckte nollan, efter att ersättarna till Thorvaldsson och Khalili presenterat sig. Christoffer Nyman löpte sig fri mot Elfsborgs Abbas Hassan, men istället för att skjuta, spelade han i sidled till Isaac Kiese Thelin som enkelt kunde göra 1-0.

Elfsborg pressar på under längre delar av första halvlek och när det har gått 27 minuter får Lasse Nilsson Elfsborgs bästa läge dittills i matchen. När han fick en snett inåt-bakåt passning och från straffpunkten men Mitov Nilsson stod i vägen.

Norrköping vaskade fram de bästa lägena i inledningen av andra halvlek. Efter ett flertal fasta situationer. Och med bra fötter som Smedberg Dalences så blev det farligt varenda gång. Men som det brukar vara i fotboll, tar man inte vara på sina lägen, gör motståndarna det…

Bortalaget kvitterar i matchminut 66. Efter att Markus Rohden löpt sig fri, assisterad av inhopparen Jörgensen. Fri mot Mitov Nilsson gjorde Rohden inget misstag, utan enkelt placerade in bollen med vänsterfoten.

Efter målet pressade Elfsborg på och bara minuter senare, kom även tvåan. Ett inlägg där den förre detta Elfsborgsbacken Florén kom fel och styrde bollen in i eget mål.

Matchen slutade 1-2 till Elfsborg som vänder hem med 3 poäng och är fortfarande obesegrade. IFK Norrköping åkte på sin fjärde förlust denna säsong och är förtillfället på en sjunde plats i den allsvenska tabellen.