Flera drömmål när Elfsborg förlöjligade BP

De regerande mästarna Elfsborg var hemmalag när nyuppflyttade Brommapojkarna hälsade på hos Borås Arena. Det skulle dock inte bli någon trevlig vistelse för stockholmarna, då man skulle bli krossade av Elfsborg.

I den 24:e minuten ångar Johan Larsson upp längs med sin högerkant, och efter lite passningsspel med Stefan Ishizaki drar högerbacken på med en riktigt kalasträff i bortre krysset. Niklas Westberg var chanslös i målet, och så skulle det se ut resten av matchen.

Bara tre minuter senare kom nästa drömmål. Den här gången var det Mohamed Bangura som levererade med, även han, en drömträff i samma kryss. Detta var den ex-AIK:arens blott andra mål under säsongen.

Bangura var dock inte nöjd där, han punkterade mötet i den 42:a minuten med sitt andra och Elfsborgs tredje för matchen. Varför ska man göra mål om man inte gör ett drömmål? Så kan man tro att Elfsborgs taktiksnack gick inför matchen då Bangura skruvar in bollen i, ja just det, samma kryss ytterligare en gång.

Drömmålen måste ju tyvärr ta slut någon gång. I den 63:e minuten sätter Tom Söderberg bollen i mål efter en hörna. I den 66:e minuten passar norrmannen Henning Hauger på att hälla lite extra salt i såren genom att placera in 5-0.

I den 83:e minuten prickade Andreas Klarström stolpen, mycket nära 6-0 i ett ytterligare signalement om att Elfsborg håller på att köra över BP.

6-0 skulle dock komma genom Lasse Nilsson i matchminut 87, och slutresultatet var fastställt.