Robin Olsen: ”Kan inte leva på Hollandsmatchen”

Robin Olsen: ”Kan inte leva på Hollandsmatchen”

Målvakten stod för imponerande insats

Sveriges första landskamp under nye förbundskaptenen Janne Andersson var en lyckad sådan, där Sverige fick ett 1-1 med sig i VM-kvalpremiären och målvakten Robin Olsen stod för en av de mest imponerande insatserna.

Sverige har inlett en ny era i landslagssammanhang, då före detta förbundskaptenen Erik Hamrén i somras avgick från sin position, detta efter ett EM som var allt annat än framgångsrikt. Åren under Hamrén har varit stormiga och kritiken har haglat. Nu har den före detta IFK Norrköpingtränaren och SM-vinnaren Janne Andersson tillträtt som ny förbundskapten. Därtill är det en ny generation av spelare som skall ställa sig upp för att representera Sverige, med många av de unga talanger som vann U21-EM i Ukraina förra sommaren som nu skall ta Sverige till VM.

En av de som har imponerat på det svenska folket hittills är Robin Olsen, målvakten som stod för många fina insatser i Sveriges VM-kvalpremiärmatch mot Holland, en match som på förhand sågs som en av de tuffaste i gruppen. Det blev 1-1, ett resultat som Holland var frustrerade över men som Sverige tacksamt tog emot.

– Det gav mig ökat självförtroende som jag tog med mig till Köpenhamn. Sedan har det fortsatt där med bra resultat och bra spel. Så jag kommer hit med bra självförtroende, säger Olsen under landslagssamlingen inför VM-kvalmötena med Luxemburg och Bulgarien via Fotbollskanalen.

Olsen vet dock att ett bra resultat inte garanterar någonting utan siktar på att fortsätta prestera.

– Jag kan ju inte leva på Hollandsmatchen nu under de kommande landskamperna. Det har vart, och det är klart att det var väldigt kul och gav mig mycket självförtroende som jag försöker ta med mig, men samtidigt har jag njutit klart av den matchen, säger han.

Sverige tar sig på fredag an Luxemburg i nästa rafflande VM-kvalmatch. Matchen sparkas av 20:45 och plats för skådespelet är Josy Barthelstadion. Vill du ha bättre koll på alla Sveriges VM-kvalmatcher? Kika då in här!

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

bet365