Femtastiskt Milan krossade Chievo

Ett hittills trögstartat Milan tog på lördagseftermiddagen emot Chievo på San Siro. Rossoneri har historiskt sett klarat av Chievo utan några större problem, och det skulle även idag bli en bekväm resa för Massimiliano Allegris Milan, som startade med en 4-2-3-1-uppställning.

Efter 16 minuters spel fick Milan in ledningsmålet på San Siro, när en krossboll nickades vidare av en Chievospelare och ner till Urby Emanuelson. Holländaren gick på avslut som, via en Chievo-försvarares fotter, gick in vid den bortre stolpen. Glädjen blev dock kortvarig för endast minuter senare kvitterade Chievo på hörna, när Pellissier hoppade upp och nickade in bollen förbi Abbiati.

Men det var Milans match därefter, och Rossoneri tog också ledningen med nio minuter kvar av den första halvleken. Emanuelson spelade bak bollen till Riccardo Montolivo, som strax utanför straffområdet sköt in bollen vid den bortre stolpen.

Och endast fem minuter senare var det dags igen för hemmalaget, när Bojan Krkic på en omställning sköt in 3-1 vid Chievo-målvaktens närmsta stolpe. Det var spanjorens första mål för Milano-klubben, och för MIlano-klubbens del var det bara början på en mycket trevlig tillställning.

För även om Chievo lyfte upp spelet i den andra halvleken, var det Milan som skulle stå för målen. För med kvarten kvar skulle även Il Faraone ta sig in i målprottokollet, när Abate snyggt spelade in bollen framför mål och där El Shaarawy enkelt kunde slå in bollen i det tomma målet.

Bojan Krkic var sedan nära att skjuta in 4-1 efter att Kevin Conatant genomfört en imponerande omställning, där han efter en lång löpning spelade fram till Pazzini som i sin tur spelade bollen till en helt fri spanjor. Den tidigare Barcelona-spelaren sköt dock rakt på målvakten och fick se chansen rinna ut i sanden.

Det var dock inte många som sörjde den missen och i slutet av matchen fick även Inter-köpet Pazzini göra mål, efter att El Shaarawy spelat in bollen till måltjuven framför mål och där han bara behövde sätta foten till. Matchen slutade 5-1 och kanske har Massimiliano Allegri hittat framgångsreceptet nu. Oavsett vad så ökar säkerligen hans förtroende efter den här matchen.