Favoriterna höll i grupp 7

Kalmar FF – IK Brage 3 – 0 (2 – 0)

Efter att överraskningslaget, Nyköpings BIS, plockade en skrällseger mot Nanne Bergstrands mannar i förra veckan, var det ett revanschsuget Kalmar som tog sig an IK Brage på söndagseftermiddagen. Ett Brage som i den första rundan åkte på en bitter 2-0-förlust borta mot IFK Göteborg, skulle än en råka på ett tufft motstånd när ett annat allsvenskt lag stod för dörren.

De rödklädda smålänningarna tog tag i taktpinnen direkt. Man skapade chans på chans i inledningen av den första halvleken, där Erik Israelsson bland annat prickat stolpens utsida. Länge låg ett ledningsmål i luften och i den 25:e matchminuten skulle publiken på ett kyligt och blåsigt Gasten få jubla. Måns Söderqvist stod för ett fint förarbete när han serverade Sebastian Andersson som lade in 1-0 för hemmalaget.

Kalmar FF var det klart bättre laget matchen igenom och behövde också plocka med sig samtliga tre poäng för att ha en chans i att avancera ur Cup-gruppsspelet. Bara minuter därpå var det dags igen, när den unge supertalangen, Melker Hallberg, hittade fram till nyförvärvet Romario som pillade in 2-0. Kalmar FF fortsatte att dominera spelet och skulle i matchens sista sekunder sätta ytterligare ett mål. Papa Diouf stod för ett briljant förarbete när han först gjorde bort två Brage-spelare, innan han hittade Sebastian Andersson med ett inlägg. 21-åringen nickade in sitt andra mål för dagen och Kalmar FF:s tredje, när man besegrade Borlänge-laget med siffrorna 3-0.

Nyköpings BIS – IFK Göteborg 1 – 4 (1 – 1)

Några mil norr om Kalmar tog division 1-gänget Nyköping BIS sig an gruppledande IFK Göteborg. Ett IFK som plockade en komfortabel 2-0-seger i premiärmatchen och som dessförinnan haft en mycket fin försäsong. Självförtroendet för sörmlänningarna var på topp, efter skrällsegern hemma på Rosvalla Idrottsplats mot Kalmar FF.

De rödklädda inledde piggt och snabbt, men fick trots det ett tungt baklängesmål. Efter sju minuters spel fick bortalaget chansen från elvameterspunkten och Tobias Hysén kunde sätta sitt Blåvitt i förarsätet. Trots den bittra kallduschen skulle hemmalaget komma tillbaka en aning. Fuenes vek in i banan och gjorde elegant 1-1, med ett lågt skott tätt intill stolpen efter kvarten spelad. De rödas matchtempo började sakta att tona av och då tog IFK Göteborg över allt mer.

Efter den första halvleken kunde hemmalaget ta med sig ett oavgjort resultat in i pausvilan. I den andra halvleken stod man länge och väl emot, men med kvarten kvar att spela sprack det för de rödklädda. Daniel Sobralense hittade fram till Tobias Hysén som enkelt satte 2-0 och sitt andra för dagen, bakom Anton Fagerström i hemmamålet. Hysén var dock inte klar ännu. Bara minuter därpå var det dags igen, när han vackert dunkade in och fullbordade sitt hattrick med högerfoten.

Ytterligare ett mål skulle falla in, innan domare Magnus Ahlsén från Linköping blåste av matchen. Denna gång agerade Hysén framspelare, när han hittade fram till Joel Allansson som satte 1-4.

Därmed blir IFK Göteborg kvar på förstaplatsen, med tre poäng ner till tvåan Kalmar FF. I cupens sista omgång ställs de allsvenska lagen mot varandra, i en direkt avgörande seriefinal.