Fansen planerar gemensam marschering

– Om spelarna kan snacka med varandra i spelargången och umgås inför avspark så borde vi på läktarna också kunna göra det, säger Per-Olof Persson, styrelseledamot i supporterföreningen Kärnan.

Det väntas komma omkring 1000 Helsingborgs supportrar till Norrköping för följa lagets bortamatch på söndag.

Efter det som hände i Helsingborg innan premiären mot Djurgården vill Kärnans styrelseledamot Per-Olof Persson se en vändning.

– Jag är orolig för allsvenskan. Inför säsongen hade de flesta klubbarna sålt fler säsongskort än tidigare år. Efter den här starten är jag orolig för sjunkande publiksiffror och ett minskat intresse för fotbollen, säger han.

Supporterföreningen Kärnan har tagit initiativet till en gemensam supportermarsch i samband med söndagens match mot IFK Norrköping.

– Fotbollen är vårt gemensamma intresse. Vi håller på olika lag men måste ändå kunna ha roligt tillsammans. Förr om åren var det vanligt att supportrar från olika lag träffades på pubar, spelade fotboll tillsammans och hade kul. Nu är antalet mycket större än vad det var då och jag vet inte om det är praktiskt möjligt att helt hitta tillbaka till de aktiviteterna men det finns mycket som kan göras, säger Persson.

Den gemensamma marschen med Norrköpings fans kan bli ett startskott på något större.

– Jag hoppas att vi kan göra liknande saker med alla andra lags supportrar. Det behöver inte nödvändigtvis vara de här marscherna. Det kan lika gärna vara något annat event. Vi får aldrig vika oss för de som använder våld i samband med fotboll, säger Persson.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply