Falkenberg stal poäng av Häcken

Häcken åkte ned till Falkenberg i ett derby mot nykomlingarna. Till matchen saknade man även två av sina bästa spelare, Simon Gustafsson och Moestapha El Kabir. Man tog en snabb ledning men Falkenberg fortsatte att överraska när man stal en poäng efter en magnifik kvittering.

Redan i den tredje minuten stod det 0-1. Rene Makondele, Häckens främsta poängtagare förra säsongen, stod för målet och många befarade att siffrorna skulle rinna iväg tidigt i Häckens fördel.

Anton Wede ville dock annorlunda. Han satte fart från cirka 45 meter och dribblade förbi tre spelare innan han kunde rulla in 1-1 bakom en tveksam Christoffer Källqvist. Man försökte även ta ledningen sista 23 minuterna av matchen då Häcken släppte fram tre spelare med ytterst liten allsvensk rutin i Alexander Jeremejeff, Sebastian Ohlson och Hosam Aeish. Häcken höll dock ut och man fick nöja sig med en poäng i västkustderbyt.