EXTRA: FIFA stänger av Blatter och Platini

FIFA:s etiska kommité stänger av höjdare

Korruptionsanklagelserna mot Sepp Blatter, Michel Platini, FIFA och UEFA har tagit ny fart. En etisk kommité stänger nu av flera höjdare, inklusive Blatter och Platini, i 90 dagar.

Fotbollsåret 2015 har till stor del kantats av anklagelser mot FIFA och dess organisation. Det började med att ett gäng höjdare greps i Zürich med dokument som avslöjade att mutor har tagits emot i samband med att Ryssland och Qatar fick VM-slutspelen 2018 och 2022.

Därefter har avslöjandena fortlöpt och det har kommit flera nya anklagelser mot FIFA:s organisation. Sepp Blatter har försökt spela oskyldig genom att göra sig av med alla som har gripits för korruption, samtidigt som han själv hävdar att han inte har något att dölja. Nu ligger han dock ännu risigare till då FIFA:s etiska kommité stänger av honom och några andra namn i 90 dagar.

Stängs av från all fotbollsaktivitet

FIFA bekräftar på sin officiella hemsida att Sepp Blatter, Michel Platini och några andra FIFA-höjdare i 90-dagar. Anledningen är att man har fått tag på dokument som avslöjar att Blatter har genomfört olagliga penningtransaktioner med Platini år 2011 på drygt 17 miljoner kronor.

Kommitén kommer fortsätta sin utredning innan man kan avslöja om det kommer påverka Blatters position i FIFA.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply