Ex-AIK:arna sänkte Gnaget – och Pode gjorde dubbla drömmål

Malmö FF tappade under gårdagen poäng mot Gefle IF, och det öppnades i och med det upp en möjlighet för AIK att försöka minska luckan upp till förstaplatsen.

Man skulle dock få problem redan från början, då AIK:s förre anfallare Alhassan ”Crespo” Kamara stänkte dit 1-0 till Örebro redan efter åtta minuter via stolpen.

Mindre än tio minuter efter det var det dags för 2-0, då Marcus Pode dundrade in en volley, denna gång via ribban. Det var Robert Åhman-Persson, som även han har ett förflutet i Gnaget, som spelade fram Pode.

Fyra minuter senare var det dags för nästa drömmål, och precis som förra gången var det Pode som stod för underhållningen. Han dundrade ett skott från lång distans upp i krysset, helt otagbart för Patrik Carlgren, precis som vid samtliga mål innan.

I den 43:e minuten skulle dock AIK reducera genom den formstarke Henok Goitom, som stötte in bollen i mål med vad som såg ut att vara en klackspark.

I den 77:e minuten skulle AIK få kontakt på riktigt, då Oscar Jansson, som spelat bra matchen igenom, tabbade sig. Bollen dök ner hos Kennedy Igboananike efter att Jansson hade försökt skopa iväg den, och nigerianen gjorde inga misstag, utan han lade in den på ett kyligt sätt.

Närmre än så kom inte AIK, utan Örebro kunde istället sätta spiken i kistan genom Yassin som dunkade in bollen på tilläggstid. Nu har man sju poäng upp till serieledande Malmö, med endast tio matcher kvar att spela.