Everton jagar förstärkningar

Everton som varit en av säsongens positiva överraskningar har nu påbörjat spelarjakten för att förstärka inför vårens sluttamp i Premier League. Efter långtidsskador på Darron Gibson och Arouna Koné så är det främst en sittande mittfältare och en anfallare

Med 15 spelade omgångar parkerar Liverpool-laget på en 5:e plats i Premier League, 2 poäng bakom 2:an Liverpool FC. Everton har minst sagt haft en stark säsongsinledning och det var inte många som trodde att det skulle gå så fort att ställa om efter 11 år med David Moyes. Men de har gjort det bra och Martinez har fått ihop ett lag som spelar den possesionbaserade fotbollen som han förespråkar och tidigare träbenstereotyper som Tim Howard och Sylvain Distin har utvecklats till bollsäkra försvarsspelare.

Men det har inte bara varit guld och gröna skogar för Martinez Everton. Tidigt under säsongen så drog Darron Gibson av korsbandet på ett landslagsuppdrag och strax därpå skadade sig även Arouna Koné så pass illa att han blir borta resten av säsongen. Ett tufft slag för Everton framförallt eftersom man redan hade det lite skralt just på den defensiva mittfältspositionen. Gareth Barry och James McCarthy har dock varit i strålande form och än så länge har man klarat sig bra utan Gibson, men nu börjar det täta matchandet och spelare kommer behöva vilas. Det första provet Everton ställs inför blir på lördag när Fulham kommer på besök, då är McCarthy avstängd och troligen så kommer Osman få spela sittande mittfältare – en position som han inte är allt för bekväm i.

Martinez har varit tydlig med att under januarifönstret så måste truppen breddas och det har florerat många rykten runt klubben – såväl in som ut. Leighton Baines är ständigt aktuell för Manchester United, Ross Barkley drar åt sig Chelseas intresse och Seamus Coleman har fått Wenger att se över sin högerbacksposition för att nämna några. Martinez har emellertid varit tydlig med att man inte kommer sälja utan istället ska förstärka truppen och försöka nå de 70 poäng som han satt upp som mål. För att göra det så kommer det behövas nya spelare och några som ryktats till Everton under hösten är bland andra Andrea Pirlo, Lucho Gonzalez, Fernando, André Ayew, Alfred Finnbogason, Shane Long, Jonas Gonçalves och Aiden McGeady. Om det blir någon av dessa återstår att se men det som är säkert är att Everton kommer behöva bredda truppen om de ska klara av 70-poängsstrecket.

Är man intresserad av betting så finns det helt klart spelvärde i Everton-Fulham. Everton har aldrig förlorat mot Fulham på Goodison Park i Premier League och de har ett imponerande facit med 22 vinster och 5 oavgjorda efter 27 matcher. Däremot har aldrig Roberto Martinez besegrat Fulham så det finns statistik som talar för båda lagen. Dessutom bytte Fulham nyligen manager (till René Meulensteen) och fick bra effekt på det. Trots det så bör Everton vinna helgens möte och oddset på hemmaseger står i 1.36 hos bet365. Ta del av bet365 bonuskod för att få dig härlig bet365 bonus.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply