Ever Banega lämnar Sevilla – går till Inter

Ever Banega lämnar Sevilla - går till Inter

Ever Banega till Inter

På presskonferensen efter söndagens finalförlust i Copa del Rey bekräftade Sevillas tränare Unai Emery att spelaren kommer lämna klubben.

Redan i slutet av februari månad rapporterades det om att Ever Banega genomgått läkarundersökningen med Inter och skrivit på ett kontrakt men kort därpå sades spelaren ha förlängt med Sevilla. Nu bekräftar den andalusiska klubbens tränare Unai Emery att Banega kommer lämna klubben i sommar, det gjorde han på presskonferensen efter att Sevilla förlorat mot Barcelona med 2-0 i den spanska cupfinalen.

– Efter matchen fällde han tårar i omklädningsrummet eftersom han ska flytta, sade Emery enligt Football España och fortsätter:

– Jag älskar honom för att han älskar fotboll och för att han ställer all sin fotbollskunskap till ditt förfogande. Det har han gjort i Sevilla.

Banega sägs tillsammans med sin fru leta efter hus i Milano.

Spelarflykt väntar Inter i sommar

Inter har ännu en gång misslyckats med att kvalificera sig för Champions League. För att se till att man slutar på en av de tre högsta platserna i Serie A under nästa säsong är klubben beredd att göra ett antal förändringar i spelartruppen. Det har sagts att Pablo Zabaleta är på väg till Serie A och Inter och att Inter har gått in i jakten på Mehdi Benatia.

För att finansiera dessa värvningar är klubben villig att släppa sju spelare som är med i den nuvarande truppen, uppger Football Italia. Dessa sju spelare ska vara Samir HandanovicStevan JoveticEderDavide SantonJuan JesusAndrea Ranocchia och Felipe Melo. Dessutom sägs det att klubben har beslutat att man inte ska knyta till sig Alex Telles på permanent basis.

Vissa av namnen som nämns har figurerat i tidigare rykten som har uppstått under den här våren. Bland annat har det hävdats att Samir Handanovic kan lämna Inter för Premier League i sommar och där tros Chelsea vara det hetaste alternativet.

bet365

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply