Erikssons avskedskanon räddade Åtvidaberg

Det var ett fullproppat Kopparvallen med stora förväntningar, när Åtvidaberg tog emot IFK Norrköping i det första ösgötaderbyt på Kopparvallen på mycket länge. Och visst bjöd matchen upp till förväntningarna, när gästerna tystades i slutet efter Magnus Erikssons fenomenala avslut i Åtvidabergströjan.

Men det var IFK Norrköping som kontrollerade tillställningarna och som även tog ledningen i matchen. På ett inspel från Norrköping lyckades inte hemmaförsvararen Tom Petterson få undan bollen, som Gunnar Heidar Thorvaldsson passade fram till Christoffer Nyman som drog till direkt. Bollen letade sig in mellan benen på hemmamålvakten och in i mål.

I den andra halvleken försökte Åtvidaberg att lyfta upp spelet och pressa på för en kvittering, där man bland annat genomförde ett par offensiva byten. Men det såg ut som att gästerna skulle klara av pressen och behålla 0-1-ledningen matchen ut. Men som en blixt från klar himmel fick Åtvidaberg till det, med endast en minut kvar av ordinarie speltid.

Och det var Magnus Eriksson, som lämnar Åtvidaberg för belgiska Gent, som fick Kopparvallen att jubla. Efter en löpning på 60 meter så drog han till med vänsterdojan och bollen for klockrent upp i det bortre krysset. Ett riktigt drömmål som fick hemmapubliken i extas och som gav ett värdigt slut på anfallarens tid i klubben.

Resultatet stod sig sedan matchen ut, även om båda lagen hade hyfsade lägen på tilläggstiden, och matchen slutade därmed 1-1.