Ericsson chockade HIF på Strandvallen

Roar Hansen och hans Helsingborgs IF begav sig till Blekinge och Mjällby av en anledning. De skulle hämta hem tre poäng och således sätta sig i förarsätet framför ärkerivalen Malmö FF i tabellen. Mjällby visade sig dock vara en svårare uppgift än vad HIF-supportrarna på förhand väntat sig.

Mjällby chockstartade den första halvleken med att måla efter 36 sekunder. HIF-backen Christoffer Andersson tappade boll vid ett uppspel, vilken MAIF:s Simon Nilsson snappade upp och frispelade Pär Ericsson. Mjällby var fortsatt det bättre laget med ett väldigt aggressivt och hårt försvarsspel. Det öppnade för nya MAIF-chanser och kort därefter kom även matchens andra mål. Ericsson höll sig på nytt framme i straffområdet och prickade in 2-0 längs marken. Det höll sig halvleken ut.

I den andra halvleken kom ett mer energifullt Helsingborgs IF ut för att jobba ikapp en kvittering. Det såg till en början bra ut. Nyförvärvet Imad Khalili matade in ett inlägg till en fri David Accam. Yttern var kylig och gav de tillresta HIF-supportrarna hopp med sitt reduceringsmål. Hemmalaget grävde dock inte ner sig utan fortsatte att anfalla. Till slut kom utdelningen gemom mittbacken Daniel Ivanovski. Makedoniern drog till med yttersidan och fick se sitt första allsvenska mål segla via ribban in i mål.

Helsingborg gjorde ett par tama försök att reducera på nytt, men lyckades inte riktigt att nå hela vägen. I samma veva visades istället Accam ut och Mjällby kunde göra ytterligare ett mål. Inbytte Alvaro Santos och mittbacken Peter Larsson skapade dock spänning på övertid med två mål. Mer än så blev det dock inte för HIF som gick förlorande ur striden.

Matchen slutade 4-3.