Enkel seger för Barça

Barcelona följde upp 4-3-segern i El Clásico mot Real Madrid i söndags genom att enkelt besegra Celta Vigo med 3-0 hemma på Camp Nou under onsdagskvällen. Neymar, som inte gjort mål på över en månad inför matchen, nätade två gånger och Lionel Messi stack emellan med sitt 2-0-mål.

Det första målet kom redan efter sex minuter när hemmalaget rullade upp ett klassiskt Barcelona-anfall och gästernas backlinje var helt borta. Messi hittade in till Alexis Sanchez med ett instick och det enda Alexis behövde göra var att passa bollen i sidled till Neymar, som hade helt öppet mål från fem meter och rullade in 1-0.

Hemmalaget ökade på sin ledning till 2-0 efter en halvtimme när Andres Iniesta hittade fram med en perfekt slagen genomskärare till Messi, som rundade målvakten Yoel och rullade in bollen i det tomma målet. Brant uppförsbacke för gästerna inför den andra halvleken alltså.

Neymar stängde igen butiken med sitt andra mål i matchen i den 67:e minuten efter en perfekt långboll från Alexis. Neymar plockade ner bollen, väntade till han såg en lucka och avslutade snabbt utom räckhåll för Yoel i gästernas mål.

Smolken i glädjebägaren för alla Barcelona-supportrar var att målvakten Victor Valdes tvingades utgå skadad redan efter 22 minuter när spanjoren landade illa med högerbenet. Rapporter från Spanien skriver att skadan kan hålla honom borta från spel i upp till sex månader med ett sönderslitet ligament.

Tack vare segern klättrar Barça upp i tillfällig serieledning – två poäng före Atlético Madrid och Real Madrid, som spelar sina matcher senare under kvällen.