Uppgifter: Sam Allardyce ny engelsk förbundskapten

bet365
Uppgifter: Sam Allardyce ny engelsk förbundskapten

Tar över efter Roy Hodgson

Enligt uppgifter till engelsk media så kommer Sam Allardyce att presenteras som ny förbundskapten för det engelska landslaget inom 24 timmar och därmed ta över officiellt efter Roy Hodgson som avgick direkt efter Englands uttåg ur EM 2016.

Roy Hodgson hade ingen lätt start på sommaren. Engelsmannen har varit förbundskapten för England sedan 2012 och det har varit lite knackigt. Jobbet som Englands förbundskapten har under en längre period setts på som väldigt svårt och det var längesedan England hämtade några större internationella triumfer på världscenen, trots att många gång på gång tror på dem och hoppas att det ska vända. Speciellt med tanke på att de har en stark och bra trupp med många talangfulla spelare.

Men nu hoppas det engelska förbundet på att anlita någon som kan vända den dåliga trend som har plågat England de senaste femtio åren och denne någon ryktas vara Sam Allardyce, nuvarande tränare för Premier Leaguelaget Sunderland. Den engelska tidningen The Mirror skriver att det engelska fotbollsförbundet under onsdagen skall ha meddelat Sunderland att Allardyce kommer att få rollen som Englands 15:onde tränare. Sunderland själva har nekat till att en deal om Allardyce har kommits överrens om, detta trots att de enligt rapporter redan skall ha varit i kontakt med arbetslöse David Moyes om att eventuellt ta över på Stadium of Light.

– Naturligtvis är vi medvetna om de intensiva mediespekulationerna den här kvällen, men hursom, för närvarranded är Sam Allardyce fortfarande Sunderlandtränare, skrev klubben i ett meddelande.

Allardyce sägs komma att bli rekommenderad till det engelska fotbollsförbundet i ett möte under torsdagen av en tremannapanel som består av VD Martin Glenn, tekniske direktören Dan Ashworth och vicepresident David Gill. Jobbet sägs vara en dröm för Allardyce, som tidigare har tränat klubbar som West Ham United, Blackburn och Bolton. Dock skriver The Telegraph att jobbet enbart erbjöds till Allardyce i andrahand och att Arsene Wenger, Arsenals tränare, erbjöds jobbet först men tackade nej då han inte ville bryta sitt kontrakt med Arsenal.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply