bet365

Uppgifter: Liverpool överrens med Newcastle om Georginio Wijnaldum

Uppgifter: Liverpool överrens med Newcastle om Georginio Wijnaldum

Mittfältaren vill spela i Premier League

Newcastles mittfältare Georginio Wijnaldum skall enligt rykten vara klar för Premier Leagueklubben Liverpool efter att förhandlingarna skall ha gått igenom på torsdagsmorgonen.

Liverpool gjorde igår klar med mittbacken Ragnar Klavan från FC Augsburg och ryktas idag göra klart med ännu ett nyförvärv. Flertalet engelska källor, bland annat The Guardian, rapporterar nu om att Liverpool håller på att göra klart med Championshiplaget Newcastles mittfältare Georginio Wijnaldum. Enligt tidningen så skall de båda parterna ha kommit överrens om en deal på 25 miljoner pund efter att förhandlingarna gick långt in på torsdagsmorgonen.

Den holländske landslagsmannen sägs vara på väg att göra en medicinsk undersökning i Liverpool och enligt rapporterna så skall affären gälla en utbetalning på 23 miljoner pund, plus bonusar på ytterligare 2 miljoner pund.

Wijnaldum kom till Newcastle för ett år sedan efter att ha slutit upp med klubben för en summa av 14,5 miljoner pund från holländska PSV Eindhoven förra sommaren. Med den engelska klubben gjorde han mest mål i Newcastle med sina 11 träffar, något som dock inte räckte för att rädda klubben från att halka ner i Championship. Mittfältaren har uttryckt en önskan om att få fortsätta i Premier League och ser sig kunna göra det med Liverpool.

Newcastles tränare Rafael Benitez hoppas nu på att kunna få värva in Liverpools mittfältare Lucas Leiva, brasilianaren som Benitez själv värvade till Anfield 2007. Förhandlingar skall ha pågått om att få värva in en eller flera Liverpoolspelare för Newcastles del som en del av affären, men ingen av klubbarna kunde komma fram till en överrenskommelse.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply