bet365

Topp tio: Europeiska städerna med flest ligatitlar

Topp tio: Europeiska städerna med flest ligatitlar

Vilken stad har vunnit flest ligatitlar?

Många olika klubbar har tagit ligatitlar i Europas fem största ligor genom historien. I England, Spanien, Italien, Frankrike och Tyskland finns flera stora lag med många ligatitlar, men också en hel del små lag med färre. Många av klubbarna med flest ligatitlar kommer dock från samma städer, vilket gav oss på Silly Season Sverige frågan ”vilken stad har tagit flest ligatitlar?”.

München? Barcelona? London?

Kan det var München med dominerande Bayern München? Barcelona med giganten FC Barcelonas många titlar? Eller Europas näst största stad London med storklubbar som Arsenal, Chelsea och Tottenham? För att få svaret på den frågan finns bara ett alternativ; Silly Season Sveriges lista över städerna med flest ligatitlar i Europas fem största ligor.


Statistiken är hämtad från Wikipedia och är baserade på titlar sedan respektive ligasystem startade.

England: 1888

Spanien: 1929

Tyskland: 1901

Frankrike: 1893

Italien: 1898


Topp tio: Europeiska städerna med flest ligatitlar

10. Marseille, Frankrike – 13 ligatitlar

Olympique Marseille: 10 ligatitlar
Stade Hélvetique de Marseille: 3 ligatitlar

Olympique Marseille är tillsammans med AS Saint Etienne den mest framgångsrika klubben i den franska fotbollshistorien, med tio ligatitlar var. Vad som sedan lyfter staden Marseille förbi är amatörklubben Stade Hélvetique de Marseille som under amatörfotbollstiden vann tre ligatitlar, där den sista kom 1913. Klubben upplöstes sedan 1932 som en följd av finanskraschen i New York.

Sidor: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply