bet365

Roberto Mancini aktuell som Englands förbundskapten

Roberto Mancini aktuell som Englands förbundskaptenv

Vill återvända till England

Intertränaren Roberto Mancini är ett av flera alternativ att ersätta Roy Hodgson som förbundskapten av det engelska landslaget, en roll Mancini sägs kunna vara intresserad av.

Roberto Mancini verkar för tillfället i Italien, där han tränar Serie A-laget Internazionale, men ryktas vara villig att undersöka möjligheten att återvända till England för det lediga jobbet som förbundskapten för det engelska landslaget skriver The Guardian. Under Mancinis senaste fyra år i England, där han då tränade Manchester City, tog han hem en Premier Leaguetitel och en FA cup. Hans position på San Siro kan dessutom se lite osäker ut för tillfället, då klubben har tagits över av ett enormt kinesiskt företag, Suning Commerce Group Co Ltd, som har 70% i klubben. Mancini har ett år till på sitt andra kotrakt med Inter, vilket innebär att han skulle kunna ta jobbet om han ville.

The Guardian skriver vidare att det finns en tremannapanel som kommer att utse denne nye förbundskapten. Panelen består av den engelska fotbollsassociationens tekniske direktör Dan Ashworth, VD Martin Glenn och vice-president David Gill som alla kommer att jobba tillsammans för att finna den riktige personen för jobbet. De har bland annat talat med välkända engelska fotbollsikoner för att finna Englands brister i såväl årets EM som i tidigare turneringar.

En av dessa var Harry Redknapp, som sedan tidigare var populär för jobbet. Han ses dock inte som en kandidat för jobbet. Även före detta spelare som Gary Lineker, Rio Ferdinand och Frank Lampard har blivit tillfrågade om deras åsikter kring lagets senaste fruktlösa försök i turneringar. Det engelska fotbollsförbundet sägs söka en tränare som kan skapa en stark lagidentitet för England över en längre tid och skapa en filosofi som kan införas på alla åldersnivåer och ända upp i seniorlaget. Tränare som Sam Allardyce, Roberto Martinez och Jürgen Klinsmann är troliga kandidater. Det har ryktats om Arsene Wenger, men Arsenaltränaren sägs enbart vara villig att prata med förbundet men inte ta jobbet själv.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply