Officiellt: Jose Fonte värvas av West Ham

Officiellt: Jose Fonte värvas av West Ham

Het försvarare på transfermarknaden

Southamptons erfarne mittback Jose Fonte har ryktats vara på väg att lämna klubben under en längre tid och kopplades bland annat ihop starkt med Manchester United, nu står det klart att West Ham blir den nya klubbdestinationen.

Southampton har sålt ännu en av sina duktiga spelare, då det nu står officiellt att mittbacken Jose Fonte går till West Ham, detta skriver The Guardian. Fonte har under hösten och sommaren varit nära på att gå och bland annat Manchester United har varit väldigt måna om att värva mittbacken. Så blev dock inte fallet, då den portugisiske försvararen valde att istället gå till Londonklubben West Ham, på en övergångssumma av 8 miljoner pund, och 33-åringen har skrivt på ett 2,5 års kontrakt.

– Jag skrev på för West Ham för att de är en fantastisk klubb och en väldigt stor klubb, sade Fonte via The Guardian.

– De har många fans och jag har sedan ett antal år tillbaka vetat hur passionerade de är. Slaven Bilic var också en väldigt stor influens. Jag tror att han verkligen ville ha mig och han sålde projektet till mig och klubbens ambitioner. Jag har också en del av min familj som bor i London och de är stora West Ham-fans. Det var helt enkelt logiskt för mig vid det här laget att gå till West Ham. Det är en ny utmaning och en ny början och jag ser fram emot det, fortsatte den portugisiske försvararen.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply