Dimitri Payets framtid – kan återvända till Marseille

West Ham-stjärnans framtid fortfarande oklar

Dimitri Payets framtid är oklar. Enligt engelsk media finns det dock flera möjliga alternativ till nya klubbadress. Silly Season Sverige går igenom några av de.

Cirkusen kring West Ham-stjärnan Dimitri Payet fortsätter. Fransmannen har tidigare uppgetts vilja lämna klubben, och nyligen har lagets tränare – Slaven Bilicbekräftat att anfallaren inte vill vara kvar i Premier League-klubben längre.

En flytt i januari är sannolik, men frågan är till vilken klubb. Tidigare har storklubbar ryktats hört av sig efter att Payet presterat bra under Frankrikes hemma-EM, men intresset från klubbar som Manchester United verkar ha svalnat. Dock finns det fortfarande flera andra alternativ.

Kan återvända till Ligue 1

För tillfället rapporterar engelska The Guardian att spelaren inte tränat under veckan på grund av en skada i ryggen, enligt spelaren själv. Skadan är dock något som ryktas vara en protest från Payet. Han ska även ha sagt till tränaren Bilic att han vägrat spelat West Hams förlustmatch i FA-cupen mot Manchester City för en vecka sedan.

Sky Sports konfirmerar att West Ham inte fick in ett enda bud på den franske anfallaren under den förra sommaren, men de förväntar sig ändå att officiella bud läggs i vinter. Mindre klubbar i Premier League och Serie A ska enligt Sky Sports ha visat intresse, men det troligaste i dagsläget är dock en hemkomst till Ligue 1.

För enligt engelsk media är det vad Payet vill. Det mest troliga är att det blir en återkomst till hans tidigare klubb Marseille. Ligue 1-klubben jagar just nu en anfallare och Payet skulle då kunna komma att bli den perfekta lösningen, för samtliga parter.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply