Watford kan ha fuskat – riskerar poängavdrag

Bankuppgifter förfalskade – då kan nykomlingen straffas rejält

Uppgifter om att den engelska Premier League-klubben Watford ska ha förfalskat finansiella uppgifter gör att klubben nu riskerar ett hårt straff.

Det är engelska The Telegraph som rapporterar att Watford just nu undersöks av EFL (English Football League) efter att uppgifter kommit fram om att klubben ska ha förfalskat bankuppgifter.

– Vi har tillsatt en utredning för ärendet och ser mycket allvarligt på det hela, säger en representant från EFL enligt The Telegraph.

Kan bli poängavdrag

Enligt samma tidning ska klubben ha registrerat falsk finansiell information i samband med att Watfords nye ägare, Gino Pozzo, anslutit sig till klubben under den förra säsongen. Enligt The Telegraph ska då klubben ha skriver på papperna att en viss summa hade kommit från en av världens största banker, HSBC.

Syftet med det misstänkta fusket är inte helt klart, men nu kan Watford komma att straffas rejält om de blir fällda. Brittisk media skriver att det vid fällande dom kommer sluta i ett rejält ekonomiskt straff, men de kan även bli straffade sportsligt. The Telegraph uppger att det finns en risk att klubben får ett poängavdrag om uppgifterna visar sig vara sanna.

Watford ska själva ha bekräftat att uppgifterna är allvarliga och att klubben i dagsläget inlett en internutredning för att veta mer om vad som egentligen har hänt.

bet365

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply